Projecten van Stichting Caribische Belasting en Europawinkel


Uitgegeven door of dankzij steun van Stichting Caribische Belasting en EuropawinkelFiscale perikelen

 

In Fiscale perikelen zijn bijna honderd columns van Peter Kavelaars gebundeld, die eerder in het Antilliaans Dagblad zijn verschenen. Columns over fiscale actualiteiten die met name relevant zijn voor de Caribische Koninkrijksdelen. Op een luchtige doch goed doortimmerde wijze weet hij de complexe fiscale materie zoals het Base Erosion and Profit Shifting (BEPS) van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) te schetsen en de relevantie ervan voor de landen te duiden. De besproken onderwerpen zijn nog altijd actueel en zullen voor eenieder die belangstelling heeft voor het fiscale vakgebied tot de verbeelding spreken: Googletax, Vermogensperikelen, Minimum tax, Misbruik en belastingen, Tax Governance. Het boek is vanaf augustus 2023 gratis te downloaden via de link. Klik op de afbeelding om te downloaden.
Capita Selecta Caribisch Fiscaal Recht

 

In juni 2023 is de derde druk van dit boek verschenen. Het Caribisch belastingrecht is nauw verweven met het Nederlands fiscaal recht. Toch zijn er aansprekende verschillen. Van indirecte belastingen in Aruba, tot aan de vrijhandel met Suriname, het boek laat je op thematische wijze kennismaken met Caribische fiscale stelsels. Het boek is te bestellen via de Wolters Kluwershop.


Texts on Caribbean, European and International Tax Law

 

Deze publicatie bevat een unieke selectie van wet- en regelgeving, jurisprudentie en beleid van de EU dat relevant is voor de Caribische Landen en Gebieden Overzee, in het bijzonder op het gebied van EU-burgerschap, Europees belastingrecht en de EU-vrijheden. Ook is het Curaçaos fiscaal verdragsbeleid in de bundel opgenomen. Het boek is te bestellen via de Wolters Kluwershop.